ГоловнаПолітика

ЄНП прийняла резолюцію про розробку "Плану Маршалла" для України

Порошенко чекає від європейських партнерів кроків зі створення довгострокового плану підтримки країни.

ЄНП прийняла резолюцію про розробку "Плану Маршалла" для України
Фото: пресс-служба президента

Європейська народна партія (ЄНП) схвалила резолюцію про розробку "Плану Маршалла" для України.

Про це повідомив президент Петро Порошенко.

"Чудова звістка з Мальти за результатами мого візиту для участі в конгресі Європейської народної партії. Спасибі сім'ї ЄНП за схвалення з ініціативи наших литовських партнерів дуже важливої резолюції про розробку довгострокового плану підтримки України, так званого "плану Маршалла для України", - написав голова держави в фейсбуці в п'ятницю.

За словами Порошенка, ця резолюція - це "доказ рішучості найвпливовішої політичної сім'ї Європи" підтримувати Україну на шляху реформ і прагнення всіма можливими засобами допомогти Україні реалізувати її євроінтеграційні прагнення.

"З нетерпінням очікую подальших кроків європейських партнерів з реалізації ідеї створення "плану Маршалла для України" і буду готовий обговорити це питання під час наступних контактів з лідерами інституцій та держав-членів ЄС", - написав президент України.

Як повідомлялося, 29 березня під час виступу на конгресі Європейської народної партії в Мальті Президент Петро Порошенко заявив про бажання України якомога швидше стати частиною Євросоюзу.

Нагадаємо, Європейська народна партія є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять партії з 39 країн, лідери Європейського Союзу; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram