ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував Польщі долучитися до розслідування інциденту в Луцьку

Президент подзвонив Анджею Дуді.

Порошенко запропонував Польщі долучитися до розслідування інциденту в Луцьку
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою у зв'язку з обстрілом Генерального консульства Польщі в Луцьку.

"Українська влада буде діяти рішуче для запобігання таким провокаціям у майбутньому", - подають слова Порошенка на сайті президента України.

Голова Української держави повідомив, що доручив посилити охорону не тільки дипломатичних представництв в Україні, а й місць історичної пам'яті.

Порошенко запропонував залучити польських фахівців до складу оперативно-слідчої групи для встановлення винних у цьому злочині.

Лідери двох держав погодилися, що жодні провокації не повинні впливати на дружні польсько-українські відносини. Співрозмовники домовилися продовжити контакти на найвищому рівні.

Нагадаємо, вночі в Луцьку невідомі обстріляли з гранатомета будівлю генконсульства Польщі. Служба безпеки не виключає, що це могла бути провокація з боку Російської Федерації. Також розглядають версію теракту.

Польське МЗС у зв'язку з інцидентом викликало посла України Андрія Дещицю і має намір направити українському зовнішньополітичному відомству ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram