ГоловнаПолітика

Суд призначив перше засідання у справі Віри Ульянченко на 13 квітня

Екс-голова Київської області причетна до передачі Януковичу угідь у "Сухолуччі".

Суд призначив перше засідання у справі Віри Ульянченко на 13 квітня
Вера Ульянченко
Фото: http://tsn.ua

Шевченківський районний суд Києва призначив на 13 квітня слухання по суті справи про незаконну передачу у власність екс-президента Віктора Януковича угідь в урочищі "Сухолуччя" в Київській області площею 17,48 га.

У цій справі проходять 18 осіб, серед яких - колишня голова Київської обладміністрації Віра Ульянченко, директор Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства Микола Гордійчук, помічник прем'єр-міністра (2007 рік) Микола Коломієць, директор ТОВ "Дім Лісника" Юрій Булава, повідомив у фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко.

Їх звинувачують у зловживанні службовим становищем і розкраданні майна під час передачі земельної ділянки лісового фонду загальною площею 17,48 га Дніпровсько-Тетерівського лісопромислового господарства на території Сухолуцької сільської ради Вишгородського району Київської області.

Нагадаємо, обвинувальний акт у цій справі було відправлено до суду ще 15 червня 2016 року. Санкція ч. 5 ст. 191 КК України, за якою розслідували справу, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років з конфіскацією майна.

Про те, що ГПУ підозрює Віру Ульянченко в незаконній передачі Януковичу "Сухолуччя", стало відомо 1 липня 2015 року. У вересні СБУ оголосила її в розшук, але виявилося, що Ульянченко ні від кого не переховується і перебуває в Києві. Незабаром екс-чиновницю зняли з розшуку.

Віра Ульянченко, яка була близьким соратником Віктора Ющенка по "Нашій Україні", займала посаду голови Київської області з липня 2006 року по травень 2009 року. Віктор Янукович у 2006-2007 роках був прем'єр-міністром.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram