ГоловнаПолітика

НАБУ проводить обшуки в мерії Одеси

Справа стосується продажу адміністративної будівлі заводу "Краян" за завищеними цінами.

НАБУ проводить обшуки в мерії Одеси
Фото: beztabu.net

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в мерії Одеси у справі про продаж заводу "Краян".

Про це повідомляє прес-служба НАБУ

"24 березня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури проводять низку обшуків в місті Одеса", - йдеться в повідомленні.

Слідчі дії здійснюються в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах посадовими особами органу місцевого самоврядування за попередньою змовою з представниками комерційного сектора.

Відзначається, що мова йде про продаж мерії Одеси адміністративної будівлі заводу "Краян" за завищеними цінами.

"Під час досудового розслідування детективи НАБУ встановили, що згадане приміщення в складі цілісного майнового комплексу державного підприємства "Завод "Краян" на початку 2016 року було продано за 11 млн гривень. У серпні 2016 року йому було надано окрему адресу і воно було продано за 4 млн гривень. Тоді як у вересні 2016 року новий власник запропонував цю будівлю Одеській мерії вже за 185 млн гривень. Операція купівлі-продажу відбулася в грудні 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ почали в листопаді 2016 року.

Зараз слідчі дії тривають.

Раніше повідомлялося, що ГПУ повідомила про підозру заступнику мера Харкова. Справа стосується безкоштовного виділення земельних ділянок на 128 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram