ГоловнаПолітика

У Манафорта відкинули нові звинувачення з боку Лещенка

Напередодні нардеп презентував документи про отримання політтехнологом $750 тисяч.

У Манафорта відкинули нові звинувачення з боку Лещенка
Пол Манафорт

Представник Пола Манафорта, котрий до середини серпня очолював передвиборний штаб Дональда Трампа, назвав безпідставними заяви депутата Верховної Ради Сергія Лещенка про те, що він має докази отримання Манафортом секретних платежів від колишнього президента України Віктора Януковича.

У вівторок після того. як Сергій Лещенко провів у Києві прес-конференцію і представив документи, які, як він стверджує, доводять виплати Манафортові з "чорної каси" Януковича, представник американського політтехнолога Джейсон Малоні виступив із заявою, в якій назвав нові звинувачення Лещенка безпідставними, пише Бі-бі-сі.

Малоні сказав, що підпис на цих платіжних документах не належить Манафортові.

Лещенко стверджує, що Манафорт намагався приховати великий платіж від Партії регіонів, який надійшов через офшор, зареєстрований у Белізі, і мав рахунки в одному з киргизьких банків.

Депутат представив інвойс, нібито підписаний Манафортом, від 14 жовтня 2009 року на суму 750 тисяч доларів США.

Як заявив Лещенко, формально гроші переказали Манафортові за постачання комп'ютерного обладнання за договором, укладеним між компанією Davis Manafort і белізькою офшорною фірмою.

Нагадаємо, в серпні минулого року Полу Манафорту довелося подати у відставку з посади голови передвиборного штабу Трампа на тлі скандалу, що розгорівся після публікації в New York Times - у ній були деякі подробиці його роботи в Україні. Манафорт був одним з ключових радників Януковича, який втік до Росії в лютому 2014 року.

За інформацією New York Times, в так званій "комірній книзі" Партії регіонів в України були знайдені записи про незадекларовані платежі Манафортові готівкою на загальну суму 12,7 млн доларів у період з 2007-го по 2012 рік.

Сам Пол Манафорт заявив після цієї публікації, що "ніколи не отримував жодного нелегального платежу".

67-річний лобіст і політтехнолог Пол Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував, крім Трампа, дуже різних кандидатів - від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

Серед зарубіжних клієнтів Манафорта, крім скинутого президента України Віктора Януковича, преса називала таких одіозних персонажів, як філіппінський диктатор Фердінанд Маркос і багамський прем'єр-міністр Лінден Піндлінг, якого звинувачували у зв'язках із наркобаронами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram