ГоловнаПолітика

"Донбасенерго" повідомила про втрату контролю над Старобешівською ТЕС

Заява з'явилася після застереження з боку ДТЕК.

"Донбасенерго" повідомила про втрату контролю над Старобешівською ТЕС
Старобешевская ТЭС
Фото: de.com.ua

Компанія "Донбасенерго" заявляє про те, що з 21 березня 2017 року не контролює роботу Старобешівської теплоелектростанції, а також частини структурних одиниць, розташованих на тимчасово неконтрольованій території.

"Неможливість поставки електроенергії підприємствам групи ДТЕК і матеріально-технічного забезпечення роботи Старобешівської ТЕС, а також неприпустимість для компанії будь-яких дій, які суперечать законодавству України, зумовили фактичну втрату контролю над управлінням Старобешівською ТЕС", - сказано в повідомленні на сайті компанії.

Заява з'явилася після застереження енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова на адресу "Донбасенерго". ДТЕК вимагає не купувати вугілля зі своїх шахт на неконтрольованій території, "націоналізованих" "ЛНР" і "ДНР".

До складу "Донбасенерго" входять дві теплові електростанції. Старобешівська ТЕС працює на непідконтрольній території Донецької області, Слов'янська ТЕС - на контрольованій.

Номінальним власником контрольного пакета 60,89% акцій "Донбасенерго" є ПрАТ "Енергоінвест Холдинг", засноване Ігорем Гуменюком. Однак це тільки один із двох головних власників "Донбасенерго". За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, 34% -ю часткою в компанії володіє старший син колишнього президента Олександр Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram