ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочний процес над Губарєвим

Його дії призвели до створення терористичного угруповання "ДНР".

Суд дозволив заочний процес над Губарєвим
Павел Губарев
Фото: http://lenta-ua.net/

Шевченківський райсуд Києва дозволив спеціальне (заочне) досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо лідера "Народного ополчення Донбасу" і так званого "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Встановлено, що громадянин України П. Губарєв, перебуваючи в м. Донецьк, упродовж лютого-березня 2014 року з метою повалення конституційного ладу або зміни меж території України вступив у злочинну змову з іншими особами, спільно з якими під час масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів державної влади та місцевого самоврядування, що супроводжувалося опором представникам правоохоронних органів", - сказано в повідомленні.

Такі дії паралізували роботу органів влади й управління на цій території, що унеможливило відновлення законності та зумовилио створення на території Донецької області терористичної організації "ДНР", додали в ГПУ.

Нагадаємо, в березні 2014 року Губарєва вдалося затримати, але через два місяці його обміняли на трьох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа", захоплених у полон сепаратистами в Донецькій області.

Згодом Губарєв втратив вплив у "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram