ГоловнаПолітика

Двоє військових загинули, сімох поранено в бою біля Водяного (оновлено)

Бойовики застосували "Гради" і важку артилерію.

Двоє військових загинули, сімох поранено в бою біля Водяного (оновлено)
Архив
Фото: ru.tsn.ua

Російсько-окупаційні війська в понеділок обстріляли позиції українських військ у районі населеного пункту Водяне з РСЗВ БМ-21 "Град", 152-міліметрової і 122-міліметрової артилерії, 120-ти і 82-міліметрових мінометів.

У штабі АТО назвали метою обстрілу зрив відведення важкого озброєння від лінії розмежування.

Оновлення. Пізніше спікер прес-центру АТО Сергій Жмурко повідомив, що в результаті обстрілу загинули двоє військових, семеро отримали поранення.

"Ворог випустив 40 снарядів калібру 152 мм, 40 снарядів калібру 122 мм і 65 пострілів з системи "Град". За уточненою інформацією, 7 військовослужбовців отримали поранення і 2 військовослужбовців загинули", - повідомив він в ефірі телеканалу "112 Україна".

Оновлення 17:50. Згодом штаб АТО повідомив, що обстрілу передував бій військовослужбовців ЗСУ з диверсійно-розвідувальною групою противника.

"О 9:30 у районі населеного пункту Водяне дві групи противника в кількості до 40 осіб впритул підійшли до наших позицій. Під час бойової сутички, отримавши гідну відсіч, диверсійно-розвідувальні групи ворога відступили. Водночас підрозділ ЗС України висунувся вперед. Після того як противник застосував важке озброєння - РСЗВ БМ-21 «Град», артилерію 152 мм і 122 мм, підрозділ відійшов на свої позиції", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 18:05. Штаб АТО повідомив, що в бою під Водяним противник зазнав значних втрат.

"За попередньою інформацією, 6 російських найманців було вбито, ще дев'ятьох - поранено", - йдеться в повідомленні з посиланням на дані розвідки.

Оновлення 18:50. На офіційному каналі YouTube Військового телебачення України з'явилось відео обстрілу Водяного з "Градів".

Нагадаємо, п'ятеро українських військовослужбовців отримали поранення на Донбасі в неділю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram