ГоловнаПолітика

З'їзд БПП не взявся розглядати зміну Кличка на чолі партії

Партія вирішила брати участь у місцевих виборах і затвердила кошторис.

З'їзд БПП не взявся розглядати зміну Кличка на чолі партії

Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у п'ятницю провела з'їзд, на якому прийняла рішення про участь у місцевих виборах 30 квітня і затвердила кошторис на 2017 рік. Питання зміни керівництва партії і фракції не розглядали.

Як повідомляють на сторінці БПП у фейсбуці, ухвалено рішення про участь місцевих організацій партії у позачергових виборах сільських, селищних і міських голів 30 квітня 2017 року, а також у перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 30 квітня 2017 року.

З'їзд партії затвердив рішення про обрання головою Хмельницької територіальної організації партії Костянтина Чернілевського і керівником Черкаської територіальної організації партії Сергія Кудахтіна.

Загальна сума витрат БПП у 2017 році становитиме 112 млн 104 тис. грн. З них 60 відсотків, або 67 млн 565 тис. грн передбачено на діяльність місцевих організацій партії. Основними напрямками діяльності партії на місцях, зокрема, є реалізація партійних проектів "Підтримка боротьби за незалежність України", "Громадська приймальня", "Антикорупція", "Розвиток місцевого самоврядування", а також розвиток молодіжного та жіночого крила.

Нагадаємо, зараз лідером БПП "Солідарність" формально є мер Києва Віталій Кличко, але фактично партія не має лідера. Кличко очолив її в серпні 2015 року на шкоду власній політичній силі "УДАР". Навесні 2016 року Кличко заявив про намір залишити партійну посаду через новий закон про державну службу. Чиновникам категорії "А", до яких належить Кличко, тепер заборонено суміщати роботу у виконавчій владі з членством у партіях.

Лідером фракції БПП на сьогодні є Ігор Гринів, але він заявив про бажання піти з політики після того, як у рамках заповнення електронних декларацій журналісти почали цікавитися його матеріальними статками. Потенційними кандидатами для його заміни можуть бути Ірина Геращенко, Ірина Луценко, Анатолій Матвієнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram