ГоловнаПолітика

Депутати Ради презентували міжфракційне об'єднання "За впровадження повного циклу публічної політики"

Парламентарії вирішили боротися із законодавчим "спамом".

Депутати Ради презентували міжфракційне об'єднання "За впровадження повного циклу публічної політики"
Фото: Макс Требухов

Депутати Верховної Ради створили міжфракційне об'єднання "За впровадження повного циклу публічної політики". Його презентація відбулася в п'ятницю, 17 березня, в Інституті Горшеніна.

"У парламенті створюється дуже багато міжфракційних об'єднань, але рідко їх робота приносить нову якість. Що особливого в нашому випадку? Завдяки співпраці з громадянським суспільством, з експертним середовищем ми отримали нове розуміння якості роботи парламенту і влади загалом", - заявив на круглому столі депутат від "Самопомочі" Руслан Сидорович.

За його словами, члени цього об'єднання будуть розробляти свої законопроекти максимально відкрито і публічно.

"Законопроект або реформа - не початок шляху, а передфінішний етап. У нашій діяльності ми хочемо показати нову якість роботи депутатів, які будуть починати не з подачі законопроекту, а з подачі ідеї, нової філософії. Наступний крок - складання т.зв. Зеленої книги проблем. Адже щоб вирішити проблему, її спочатку потрібно локалізувати, зрозуміти, в чому вона полягає. Після цього спільно з колегами, урядом, експертами напрацювати шлях вирішення цієї проблеми, це називається Біла книга рішень. І тільки після цього - внесення і реєстрація законопроекту", - сказав він.

Крім Сидоровича, в об'єднання увійшли такі депутати, як Леонід Ємець ("Народний фронт"), Юрій Мірошниченко ("Опоблок"), Ігор Попов (Радикальна партія), Юрій Соловей (БПП), Павло Унгурян ("Народний фронт"), Валерій Дубіль ("Батьківщина").

Основною метою об'єднання оголошено якісний і ефективний законодавчий процес і боротьба проти законодавчого "спаму".

Нагадаємо, що про створення міжфракційного депутатського об'єднання "За впровадження повного циклу публічної політики" у Верховній Раді було оголошено в листопаді 2016 року.

Перший із законопроектів, який розробляють ці депутати, стосується пенсійної реформи з накопичувальною системою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram