ГоловнаПолітика

Екс-голову "Укрспецекспорту" Бондарчука заарештовано в Лондоні (оновлено)

Рішення про екстрадицію ухвалить Королівський суд.

Екс-голову "Укрспецекспорту" Бондарчука заарештовано в Лондоні (оновлено)
Сергей Бондарчук
Фото: Дмитрий Алексеенко

Колишнього голову державного оборонного підприємства "Укрспецекспорт" Сергія Бондарчука заарештовано в Лондоні, повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"У результаті злагодженої взаємодії Генпрокуратури з британськими колегами 15 березня в рамках екстрадиційного процесу в Лондоні було взято під арешт ще одного "героя" України - екс-керівника "Укрспецекспорту" Сергія Бондарчука. Остаточну крапку в справі видачі Сергія Бондарчука вже найближчим часом повинен поставити Королівський суд. Дату судового засідання повинні визначити вже 24 березня", - написав він у фейсбуці.

Оновлення. Бондарчук у своєму фейсбуці написав, що Луценко "міцно поснідав і пообідав", і опублікував свою фотографію із сьогоднішньої газетою.

Фото: facebook.com/Bondarchuk.Sergiy

Заступник Луценка Євген Єнін у відповідь на це натякнув у коментарях, що Бондарчук перебуває під заставою і йому заборонено покидати Лондон.

Те саме заявила і прес-секретар Луценка Лариса Сарган. "Бондарчука затримали 15 березня, а випустили під заставу, що передбачено британськими законами. Сплативши заставу, пан Бондарчук може спокійно пити чай з молоком до 24 березня, не покидаючи межі Лондона. Саме на цю дату - 24.03.2017 - призначено судове засідання, на якому визначать дату екстрадиційних слухань", - написала вона у фейсбуці.

Оновлення. Пізніше прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що Бондарчук вніс заставу в розмірі 75 тис. фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, Україна оголосила Бондарчука в розшук у лютому минулого року за підозрою в розкраданні 7,5 мільйона доларів.

Сергій Бондарчук очолював "Укрспецекспорт" усю каденцію президента Віктора Ющенка. Ющенко зробив Бондарчука Героєм України указом від 18 лютого 2010 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram