ГоловнаПолітика

Голова СБУ вважає, що російській учасниці "Євробачення" треба заборонити в'їзд в Україну

"Якщо людина перетнула кордон окупованої території, це підстава для того, щоб закрити в'їзд".

Голова СБУ вважає, що російській учасниці "Євробачення" треба заборонити в'їзд в Україну
Фото: LB.ua

Голова Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що Україна повинна заборонити в'їзд представниці Росії на "Євробаченні-2017" Юлії Самойловій.

Спілкуючись із журналістами в п'ятницю, Грицак сказав, що рішення поки не прийнято, але особисто він виступає за заборону.

"Моя думка - закон один для всіх! Якщо людина перетнула кордон окупованої території - Автономної Республіки Крим - це означає, що вона вчинила адміністративне правопорушення. Це підстава для того, щоб закрити в'їзд", - заявив голова СБУ, зазначивши, що таку заборону може також ініціювати Державна прикордонна служба.

Грицак також натякнув, що обрання Самойлової представницею Росії на "Євробаченні" було свідомою провокацією.

"Те, що говорять оперативні джерела з території Росії, - були й інші співаки з не гіршими вокальними даними, але чомусь було прийнято рішення відправити на "Євробачення" до нас саме цю людину, яка має певні фізичні вади, на жаль. Це було зроблено для того, щоб створити привід і подивитися на нашу реакцію. Реакція СБУ обов'язково буде", - сказав він.

При цьому голова спецслужби закликав також відреагувати на цю ситуацію організаторів "Євробачення" і Міністерство культури.

Нагадаємо, на пісенному конкурсі "Євробачення-2017" в Києві Росію представить 27-річна Юлія Самойлова, яка з дитинства має першу групу інвалідності й пересувається на інвалідному візку. Влітку 2015 року Самойлова виступала в окупованій Керчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram