ГоловнаПолітика

Луценко: Керівників операції в Княжичах буде обвинувачено в тяжких злочинах

Ця справа характеризує "структурний хаос в поліції".

Луценко: Керівників операції в Княжичах буде обвинувачено в тяжких злочинах
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що безпосередні керівники поліцейської операції в Княжичах (Київська обл.), в результаті якої загинули п'ятеро правоохоронців, будуть обвинувачені в тяжких злочинах, які не передбачають умовного терміну, передає Інтерфакс-Україна.

"Ключове питання, що стало сигналом для стрілянини. Експертиза встановила, що першим вистрілив один з працівників поліції охорони Київської області, який стояв за кам'яним парканом і вистрілив вгору. Є різні версії, або він почув, що під'їжджав КОРД, і він дав знати, чи злякався психологічно, але цей постріл став спусковим гачком подальшої перестрілки", - заявив Ю. Луценко в ефірі телеканалу ZIK у вівторок.

Генпрокурор зазначив, що ця справа характеризує "структурний хаос в поліції", в розслідуванні цієї справи зараз завершуються складні експертизи.

"Знаю точно, що керівництво цієї операції безпосередньо на місці буде звинувачене в дуже тяжких, особливо тяжких злочинах, які не передбачають "условки", - сказав Ю. Луценко.

Він підкреслив, що може гарантувати, що справи підуть в суд, але не може гарантувати, що суд винесе обвинувальний вирок.

Як повідомлялося, керівникам поліцейської операції в Княжичах готують підозру у вбивстві.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що за результатами службового розслідування у зв'язку з подіями в Княжичах 8 осіб вже звільнені і ще близько 12 отримали дисциплінарні стягнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram