ГоловнаПолітика

Україна і Туреччина підписали договір про взаємні поїздки громадян за ID-паспортами

Також підписано Меморандум у сфері освіти.

Україна і Туреччина підписали договір про взаємні поїздки громадян за ID-паспортами
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та голова уряду Туреччини Біналі Їлдирим підписали  договір про умови взаємних поїздок громадян обох країн.

Про це повідомляється на сайті Кабміну.

Згідно з угодою, громадяни двох країн, які користуються ID-паспортами, можуть в'їжджати і виїжджати, а також прямувати транзитом та перебувати без віз на території Туреччини й України терміном до 90 днів протягом 180 днів.

"Реалізація цього договору буде сприяти розвитку двосторонніх відносин між країнами, інтенсифікації контактів у соціально-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах", - наголошується в повідомленні.

Крім того, міністр освіти України Лілія Гриневич і глава ради вищої освіти Туреччини Екта Сарач підписали Меморандум про співпрацю.

"Документ закріплює домовленості, досягнуті під час візиту президента Петра Порошенка до Туреччини 9-10 березня 2016 року та візиту Сарач до України 23 травня 2016 року", - йдеться в повідомленні.

Передбачається створення спільних бакалаврських, магістерських та аспірантських програм у сферах атомної енергетики, ядерної безпеки, авіаційних і космічних технологіях, а також підтримка вивчення і викладання української та турецької мов і програми академічного обміну.

Нагадаємо, раніше Україна і Туреччина домовилися про в'їзд громадян за внутрішніми паспортами.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram