ГоловнаПолітика

Термін відсторонення судді Вищого госпсуду Ємельянова з посади продовжено до 17 квітня

Рішення було ухвалене на засіданні Вищої ради правосуддя.

Термін відсторонення судді Вищого госпсуду Ємельянова з посади продовжено до 17 квітня
Артур Емельянов
Фото: http://mignews.com.ua

Вища рада правосуддя продовжила відсторонення Артура Ємельянова, підозрюваного в незаконному розподілі справ, від посади судді Вищого господарського суду на строк до 17 квітня.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ВРП у неділю, 12 березня. Рада задовольнила клопотання Генпрокуратури, де заявили, що в разі продовження виконання обов'язків Ємельяновим існує можливість повторного вчинення ним аналогічних протиправних дій, оскільки можливості для цього надає посада, яку той обіймає.

Нагадаємо, 12 січня Вища рада юстиції (зараз - Вища рада правосуддя) відсторонила Ємельянова з посади до 12 березня, але 2 березня рішення було скасоване Вищим адміністративним судом.

18 жовтня 2016 року Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Вищого господарського суду Віктору Татькову і колишньому заступнику голови суду Артуру Ємельянову у незаконному втручанні в автоматизовану систему розподілу справ.

Татьков виїхав за кордон на лікування до вручення йому підозри.

27 жовтня Ємельянову було обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1,5 млн грн. Водночас під варту його не брали, зобов'язавши не відлучатися за межі Київської області.

Татьков і Ємельянов - вихідці з Донецької області. За даними ЗМІ, за часів Януковича вони створювали систему "донецького правосуддя" в київських судах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram