ГоловнаПолітика

Генпрокуратура Росії повідомила Україні несправжню адресу Януковича

Свідки стверджують, що екс-президент живе під Москвою, а не в Ростові.

Генпрокуратура Росії повідомила Україні несправжню адресу Януковича
Фото: ukrinform.ua

Генеральна прокуратура Росії повідомила Україні недостовірну адресу проживання колишнього президента Віктора Януковича.

Про це в ефірі 112 каналу сказав прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко.

"Генеральна прокуратура РФ повідомила нам помилкову адресу проживання підозрюваного Віктора Януковича. Після того, як ми направили на всі можливі адреси проживання та місцезнаходження Януковича підозру, а саме за адресою, повідомленою Генпрокуратурою РФ в Ростові-на-Дону, нам повідомили, що там розташовані складські приміщення.

Ми направили повторний запит в Генпрокуратуру РФ, щоб нам повідомили, конкретну, точну адресу проживання. У відповідь ми отримали, що адреса в Ростові-на-Дону є правдивою, але ніяких підтверджувальних документів нам не надали. Крім цього, важлива інформація після допиту двох свідків у цій кримінальній справі: вони сказали, що Янукович проживає не в Ростові-на-Дону, а під Москвою", - розповів Кравченко.

Слідство не має точної інформації, де проживає Янукович, але вживає всі можливі заходи, щоб це встановити.

Нагадаємо, що Генпрокуратура Росії заявила, ніби листа Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну не існує.

У листопаді минулого року Януковича допитав український суд через відеозв'язок.

30 січня Генпрокуратура України оголосила про завершення слідства у справі про держзраду Януковича. Перед передаванням справи до суду захист повинен ознайомитися з її матеріалами.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму і об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram