ГоловнаПолітика

В Одесі заарештували учасника подій 2 травня, який переховувався від слідства три роки

Суд відмовив йому в праві виходу під заставу.

В Одесі заарештували учасника подій 2 травня, який переховувався від слідства три роки
Фото: EPA/UPG

В Одесі затримали і заарештували учасника подій 2 травня 2014 року в Одесі, що ховався від слідства три роки.

Як повідомляє обласна прокуратура, підозрюваного затримано 9 березня, а наступного дня, 10 березня, Приморський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Суд погодився з доводами прокурора про неможливість визначення застави в зв'язку з тяжкістю злочину, що призвів до загибелі людей.

Прокуратура Одеської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масових заворушень, які сталися 2 травня 2014 року, згідно з ч.2 ст.294 Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року в Одесі під час масових заворушень загинули 48 людей і понад 200 були поранені. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення були організовані і навмисне сплановані.

За фактом подій різні правоохоронні органи України почали близько десятка кримінальних проваджень. Деякі з цих справ вже передано до суду. Найбільш резонансна з них – справа про події на Грецькій площі, де відбулися перші зіткнення між проросійськими і проукраїнськими активістами. Обвинуваченими у цій справі проходять понад 20 осіб, в т.ч. двоє громадян Росії. Всі - представники антимайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram