ГоловнаПолітика

"Народний фронт" зажадав від АМКУ не віддавати обленерго росіянам

Максим Бурбак написав звернення в Антимонопольний комітет.

"Народний фронт" зажадав від АМКУ не віддавати обленерго росіянам
Фото: nfront.org.ua

Антимонопольний комітет має скасувати своє рішення про надання дозволу російській компанії на придбання пакету акції ПАТ "Чернівціобленерго".

Про це йдеться у зверненні голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака до АМКУ.

"Під час війни з Росією віддавати одне з найбільших енергетичних підприємств Чернівецької області під контроль російського олігарха, це треба мати велику зневагу до своєї держави і, головне, людей, які майже щодня гинуть від російських куль", - наголосив Бурбак.

"Звернувся до АМКУ з вимогою переглянути ганебне рішення, а також і до СБУ з пропозицією провести перевірку, і, можливо, є необхідність перевірити наявні рішення щодо інших стратегічних підприємств", - сказав він.

У зверненні зазначається, що 7 березня Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "ВС Енерджі Інтернейшнл Україна" на придбання акцій ПАТ "Енергопостачальна компанія "Чернівціобленерго".

За повідомленнями ЗМІ, до однієї з найбільших в Україні електроенергетичних груп VS Energy причетні громадяни Російської Федерації Олександр Бабаков, Євген Гінер і Михайло Воєводін.

Максим Бурбак наголошує, що своїм рішення АМКУ забезпечив перевищення 50% голосів у вищому органі управління ПАТ "Чернівціобленерго".

"Вимагаю переглянути це рішення АМКУ, оскільки дозвіл на придбання контрольного пакету акцій ПАТ "Чернівціобленерго" надано підприємству, до якого мають відношення громадяни Російської Федерації, які своїми діями сприяли анексії Криму", - наголошено у зверненні.

Зокрема, Бурбак нагадав, що Бабаков є депутатом Держдуми Росії та спеціальним представником президента Росії. У 2014 році він голосував за анексію Криму, за що був включений до санкційного списку Євросоюзу.

"За нинішніх умов військової агресії Росії проти України таке рішення є неприпустимим", - резюмував Максим Бурбак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram