ГоловнаПолітика

У директора ДП "Електровозобудування" під час обшуку знайшли золотий умивальник (оновлено)

Йому закидають розтрату держкоштів.

Генеральна прокуратура України 8 березня повідомила про підозру директору державного підприємства "Електровозобудування" (Дніпро) Олександру Зельдіну.

Як сказано у фейсбуці генпрокурора Юрія Луценка, Зельдіна підозрюють у списанні 3 млн гривень за ремонт двигунів для електровозів на рахунок ТОВ "Паперова фабрика".

"При цьому зловмисника зовсім не хвилювала заборгованість із зарплати працівників ДП у розмірі 6 млн грн. Його цікавило інше. Під час обшуку слідчі виявили в розтратника державних коштів покритий золотом рукомийник", - написав Луценко.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Оновлення. На сайті прокуратури Дніпропетровської області з'явилося повідомлення з подробицями цієї справи.

У вересні 2014 року Зельдін уклав з ТОВ договір про надання послуг з капітального ремонту дванадцяти електродвигунів, знаючи, що воно випускає папір і картон. За ремонтні роботи, які компанія не проводила і не могла провести, директор підприємства перерахував майже 3 млн грн.

Також встановлено, що в період з жовтня 2016-го по січень 2017 року посадовець не виплачував працівникам заробітну плату, в результаті чого виникла заборгованість у сумі понад 6,4 млн грн.

Справу кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата) і ч. 1 ст. 175 КК (невиплата зарплати).

Крім золотого умивальника, у топ-менеджера держпідприємства також знайшли золотий іменний годинник від президента Росії.

Фото: dnipr.gp.gov.ua

"Електровозобудування" займається виготовленням і випуском тягових агрегатів, магістральних і рудничних електровозів, володіє широкими технічними і технологічними можливостями з виготовлення електрорухомого залізничного транспорту і здійснює всі види виробництв, необхідних для випуску електровозів.

Підприємство засноване в 1934 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram