ГоловнаПолітика

У Насірова виявили громадянство Великобританії

Глава ДФС має британський паспорт з травня 2012 року.

У Насірова виявили громадянство Великобританії
Фото: Сергей Нужненко

Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, якого підозрюють у завданні збитків державі на суму понад 2 млрд грн, має громадянство Великобританії.

Про це заявив під час засідання суду прокурор Антикорупційної прокуратури.

"Буквально під час перерви була отримана інформація, що в Насірова є британське громадянство. Його він отримав у 2012 році... Таку інформацію нам надали у посольстві. Також він є громадянином Угорщини", - сказав прокурор.

Насіров цю інформацію спростував. Його адвокати заявили, що документи, які підтверджують наявність у Насірова іноземного громадянства "невідомого походження і підпис на них - несправжній".

"Замінування - було спеціальною перервою для того, щоб прокурори підготували ці документи", - вважають адвокати

У Національному антикорупційному бюро підтвердили наявність у Насірова британського громадянства.

"Відповідну інформацію НАБУ офіційно надало Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великобританії (NCA). З листа, отриманого НАБУ 6 березня від NCA, йдеться про те, що голова ДФС є власником британського паспорта з травня 2012 року", - йдеться в повідомленні НАБУ у Фейсбуці.

На запитання судді, чи є Насіров громадянином Великобританії, він відповів: "я громадянин України".

Нагадаємо, Насірова затримали в ніч на 3 березня в лікарні "Феофанія" за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розтермінування податкових боргів підприємствам Онищенка та заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень. Спеціалізована антикорупційна прокуратура зажадала заарештувати голову ДФС.

Строк затримання Насірова завершився близько 23:50 5 березня. Формально він вільний, але під будівлею суду всю ніч тривав мітинг, метою якого було запобігання втечі Насірова. У підсумку він всю ніч залишався в Солом'янському суді. Сьогодні засідання продовжилося, проте суд досі не обрав запобіжний захід голові ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram