ГоловнаПолітика

Росія розмістить в Криму ЗРК С-400 "Тріумф" у другій половині року

Комплекс призначений для знищення літаків.

Росія розмістить в Криму ЗРК С-400 "Тріумф" у другій половині року
Зенитно-ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Фото: wikipedia.org

Другий полк зенітних ракетних систем С-400 "Тріумф" розмістять в Криму у другій половині 2017 року, повідомляє агентство ТАСС з посиланням на джерело в силових структурах.

"ППО Криму у другій половині 2017 року посилять за рахунок другого за рахунком полку С-400", - розповів співрозмовник агентства. За його словами, його буде розташовано в західній частині Кримського півострова.

Джерело ТАСС зазначило, що в 2018 році бойовий склад обох полків ракетних систем С-400 буде збільшений за рахунок включення третього дивізіону.

Про те, що в Криму планується розгорнути додаткові С-400 "Тріумф", повідомляв у січні командувач 4-ї армії ВПС і ППО генерал-лейтенант Віктор Севостьянов, але він не називав терміни розміщення ЗРК.

Перший зенітний полк, озброєний системою С-400, заступив на бойове чергування в Криму 13 січня. "Тріумф" перебуває на озброєнні зенітно-ракетного Севастопольско-Феодосійського полку.

Комплекс С-400 може вразити балістичні цілі, які летять зі швидкістю 4,8 км/с на дальності до 60 км і призначений для знищення літаків, крилатих ракет й інших засобів повітряно-космічного нападу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram