ГоловнаПолітика

Клих опинився в колонії міста Верхньоуральськ

Про поточний стан Клиха нічого не відомо.

Клих опинився в колонії міста Верхньоуральськ
Станислав Клых
Фото: 112.ua

Українець Станіслав Клих, якого російський суд засудив до 20 років колонії за звинуваченням в участі в Чеченській війні, перебуває в колонії міста Верхньоуральськ (Челябінська область, недалеко від Казахстану).

Про це повідомив в фейсбуці адвокат Ілля Новіков.

"Станіслава Клиха етапували в Верхньоуральськ. Ми поки що не знаємо точно, але судячи з усього - в сумнозвісну "Верхньоуральську критку". Список знаменитих в'язнів у неї такий, що впору визнати об'єктом ЮНЕСКО, але сидіти там від цього не легше. Про поточний стан Клиха нічого не відомо, сподіваємося отримати інформацію наступного тижня", - написав він.

Раніше було відомо лише, що Клиха відправили до Челябінська, до цього він був у Грозному (Чечня).

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років в'язниці відповідно у справі про участь у бойових діях проти федеральних військ у першу чеченську кампанію. Карпюка заарештовано в березні 2014 року, Клиха - в серпні 2014-го.

На Карпюка і Клиха дав свідчення українець Олександр Малофєєв. Він також заявив, що в Чечні воював колишній український прем'єр Арсеній Яценюк.

У жовтні 2016 року Верховний суд РФ визнав вирок законним.

Карпюк перебуває у Володимирі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram