ГоловнаПолітика

Яценюк розповів британцям про бажання Путіна тримати руку на горлі України

Лідер РФ вважає, що цього російський президент хоче домогтися шляхом виборів у "ДНР" та "ЛНР".

Яценюк розповів британцям про бажання Путіна тримати руку на горлі України
Фото: http://nfront.org.ua/

Через проведення фальшивих виборів у Донецькій і Луганській областях президент РФ Володимир Путін хоче отримати право вето на майбутнє України, заявив лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час дискусії в Королівському Інституті міжнародних відносин Chatham House 3 березня в рамках візиту в Лондон.

"Я підтримую ідею провести вибори в Донецьку і Луганську - вільні і чесні вибори, а не імітацію виборів під керівництвом президента Путіна", - повідомляє слова Яценюка прес-служба НФ.

Яценюк наголосив, що Путін "хоче тримати руку на нашому горлі і використовувати Донецьк і Луганськ як інструмент впливу на вибір України".

"Путін переконаний, що якщо він проведе свої фальшиві вибори, то отримає право вето щодо майбутнього України", - сказав лідер "Народного фронту".

Відповідаючи на запитання експертів, він наголосив, що існує дипломатичний шлях вирішення ситуації на сході України: "Перше - повне припинення вогню. Наступне - виведення російських військ".

"Ми зацікавлені в дипломатичному вирішенні, але з російської сторони зацікавленості немає", - додав Яценюк.

У рамках візиту в Лондон, який відбувся на запрошення Королівського Інституту міжнародних відносин Chatham House, Яценюк зустрівся з державним секретарем Великобританії з питань оборони Майклом Феллоном, міністром у справах Європи і Північної та Південної Америки сером Аланом Дунканом, представниками українсько-британської парламентської групи дружби, а також з прем'єр-міністром Великобританії в 2010-2016 роках Девідом Кемероном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram