ГоловнаПолітика

У Запоріжжі знайшли 200 тисяч пляшок "Боярышника"

Вартість товару становить понад два мільйони гривень.

У Запоріжжі знайшли 200 тисяч пляшок "Боярышника"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки України виявили в Запоріжжі майже 200 тисяч пляшок спиртовмісної продукції "Лосьйон косметичний "Боярышник" російського виробництва.

Як повідомляється на сайті спецслужби, товар був на одному зі складів приватного підприємства, що займається оптово-роздрібною торгівлею товарів широкого вжитку.

Під час проведення вибіркових замірів міцності рідини встановлено, що в упаковках під виглядом лосьйону міститься 70% спирт невідомого походження.

За оптовими цінами вартість товару становить понад два мільйони гривень.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 321 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин).

Нагадаємо, масове отруєння "Боярышником" в російському Іркутську відбулося в грудні 2016 року. До складу цього лосьйону входить етиловий спирт, але в Іркутськ потрапила партія, де в продукті було використано метиловий, смертельний для людини спирт. Жителі міста проігнорували попередження не пити лосьйон. В результаті загалом постраждало 123 людини, 76 з них померли.

У січні "Боярышник" виявили у продажу в магазинах Херсонської області, в кінці лютого - на підпільному виробництві в Києві і області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram