ГоловнаПолітика

НАБУ попередило Насірова про наслідки за симуляцію

У "газовій справі" Онищенка вже був один випадок симуляції хвороби.

НАБУ попередило Насірова про наслідки за симуляцію
Фото: www.slovoidilo.ua

Національне антикорупційне бюро попереджає голову Державної фіскальної служби Романа Насірова про наслідки за симуляцію або спроби підробити медичні документи, якщо це встановить слідство.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, відповідаючи на питання ЛІГА.net про прецеденти з викриттям можливих симуляцій.

Він також нагадав, що у "газовій справі" нардепа-втікача Олександра Онищенка вже було встановлено факт симуляції хвороби ще одним фігурантом - Валерієм Постним, і це, за словами Ситника, врахували під час обрання йому запобіжного заходу.

"Якщо говорити про стан здоров'я підозрюваного (Насірова, - ред.), ми проводили експертизу щодо Постного, і експертиза чітко встановила, що він симулює поганий стан здоров'я, і це було враховано при обранні запобіжного заходу. Природно, якщо будуть спроби підробити медичні документи або внести в них завідомо неправдиві дані, і це буде встановлено, ми будемо реагувати відповідно до чинного законодавства", - сказав Ситник.

Нагадаємо, детективи НАБУ 2 березня повідомили Насірова про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка.

Насірову закидають заподіяння збитків державі на 2 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram