ГоловнаПолітика

Гончаренко просить СБУ перевірити зв'язок організаторів блокади на Донбасі з Курченком

У документі фігурують два нардепи і мер Львова.

Гончаренко просить СБУ перевірити зв'язок організаторів блокади на Донбасі з Курченком
Фото: goncharenko.od.ua

Народний депутат від БПП Олексій Гончаренко звернувся в Службу безпеки України з проханням перевірити зв'язок організаторів блокади на Донбасі з бізнесменом-утікачем, власником СЄПЕК Сергієм Курченком.

Копію депутатського звернення Гончаренко опублікував у своєму фейсбуці.

Звернення, за словами нардепа, зумовлене перехопленою СБУ розмовою так званого голови "ДНР" Олександра Захарченка з громадянином РФ, у якій йшлося про "націоналізацію" українських підприємств.

"Як стає зрозуміло зі змісту розмови, внаслідок блокади залізничного сполучення на ділянці Луганськ-Лисичанськ-Попасна, що здійснюється за участю деяких народних депутатів України, найприбутковіші підприємства російські куратори "ДНР" планують передати під контроль структур Сергія Курченка, який утік у Російську Федерацію і проти якого в Україні відкрито декілька кримінальних проваджень", - йдеться у зверненні.

"Зважаючи на вищевикладене, відповідно до ст. 16 Закону України "Про статус народного депутата України", прошу вас, Василю Сергійовичу, перевірити наявність спільних ділових, і минулих, і нинішніх, зв'язків Курченка Сергія Віталійовича з організаторами блокади, народними депутатами України Семеном Семенченком, Володимиром Парасюком, а також міським головою Львова Андрієм Садовим", - резюмував Гончаренко.

Нагадаємо, 1 березня Служба безпеки України виклала аудіозапис розмови ватажка ДНР Олександра Захарченка з громадянином РФ, в якій обговорюється подальша доля "націоналізованих" українських підприємств.

Судячи зі слів Захарченка, найпривабливіші активи російські куратори "ДНР" планують передати структурам Сергія Курченка, який втік у Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram