ГоловнаПолітика

Прокуратура проситиме суд заарештувати і відсторонити від посади Насірова

Стало відомо про можливий виїзд голови ДФС за кордон.

Прокуратура проситиме суд заарештувати і відсторонити від посади Насірова
Глава ГФС Роман Насиров
Фото: dyvys.in

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) має намір просити суд заарештувати й усунути з посади голову Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це йдеться в повідомленні САП у Фейсбуці.

Насірова підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

"Нам стало відомо про можливий виїзд підозрюваного за кордон, а також існувала ймовірність знищення доказів, тому прокурором вчора було прийнято рішення про проведення низки невідкладних процесуальних дій. Тільки-но почалися слідчі дії вчора вдень, голова ДФС миттєво опинився на лікуванні у Феофанії", - розповів заступник генпрокурора, керівник САП Назар Холодницький.

"З огляду на можливості підозрюваного протидіяти слідству і любов до втеч за кордон учасників "газової справи" (нардепа Олександра Онищенка, - ред.), ми будемо клопотати в суді про обрання Насірову запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і вимагати його звільнення з посади. Зараз детективами НАБУ за дорученням процесуального керівника готуються відповідні клопотання в суд", - додав він.

За словами Холодницького, розслідування "газової справи" вимагає встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників схеми незаконного збагачення, і перш за все - її організаторів і бенефіціарів. Він також зазначив, що голову ДФС уже допитували в рамках цього провадження.

Нагадаємо, Насірову закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам колишнього нардепа Олександра Онищенка. Але голова ДФС стверджує, що НАБУ просто використовує Фіскальну службу, щоб урятувати "репутацію й інформаційну привабливість", оскільки справа Онищенка нібито розвалюється.

Увечері 2 березня детективи НАБУ повідомили Насірова про підозру. Після цього голову ДФС ушпиталили в реанімаційне відділення з інфарктом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram