ГоловнаПолітика

ГПУ отримала доступ до камер відеоспостереження на будівлі Ради

ГПУ розслідує вбивства і побиття активістів Євромайдану в листопада 2013 - лютому 2014 року.

ГПУ отримала доступ до камер відеоспостереження на будівлі Ради
Фото: Макс Требухов

Печерський районний суд Києва надав Генеральній прокуратурі доступ до камер відеоспостереження на будівлі Верховної Ради.

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 лютого.

ГПУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні про перевищення повноважень працівниками правоохоронних органів у листопаді 2013 - лютому 2014 року, що призвело до масових жертв. Зокрема, розслідуються обставини умисних убивств активістів Євромайдану і заподіяння тілесних ушкоджень і побоїв громадянам у Києві.

Також вживаються заходи для встановлення й отримання записів із камер відеоспостереження, розташованих на будівлях на Майдані Незалежності, Михайлівській і Європейській площах, на вулицях Хрещатик, Інститутській, Грушевського, Архітектора Городецького, Шовковичній, Липській, Садовій.

У зв'язку з цим ГПУ звернулася до суду з клопотанням про доступ до камер відеоспостереження парламенту.

"Суд надав слідчим доступ до камер зовнішнього відеоспостереження Ради, до пристроїв, на які здійснюється запис зображення із зазначених камер, до технічного обладнання та програмного забезпечення, за допомогою якого здійснюється управління зазначеними камерами. Також дозволено доступ до апаратного та програмного забезпечення, за допомогою якого можна встановити місцезнаходження, найменування, типи і види серверів, а також канали зв'язку, IP-адреси, якими транспортуються дані до серверів з кожної камери спостереження", - йдеться в ухвалі суду.

Крім того, слідчі отримали доступ до документів, які визначають осіб, відповідальних за систему відеоспостереження, а також до журналів обліку вхідної та вихідної документації апарату парламенту за період з 30 листопада 2013 року і донині.

Нагадаємо, в січні суд заборонив знищувати інформацію про телефонні дзвінки всіх абонентських номерів усіх мобільних операторів України з січня по березень 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram