ГоловнаПолітика

Прокуратура проводить обшук у мерії Кривого Рогу (оновлено)

Під ударом опинилися Юрій Вілкул і його заступники.

Прокуратура проводить обшук у мерії Кривого Рогу (оновлено)
Юрий Вилкул
Фото: kryvyirih.dp.ua

Слідчі прокуратури проводять обшуки в мерії Кривого Рогу, повідомив генпрокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

"Сьогодні проводять низку обшуків у Криворізькій міській раді, за місцем проживання і здійснення комерційної діяльності директорів і засновників підприємств, які причетні до легалізації 200 млн грн, виділених з бюджету у 2016 році. У рамках розслідування перевіряється можлива причетність до скоєння розкрадання міського голови Юрія Вілкула, його першого заступника Євгена Удода, заступника Олександра Катриченка, інших посадових осіб ради та низки підприємств", - написав Луценко.

Оновлення. На сайті Генпрокуратури повідомляють, що протягом 2016 року чиновники Криворізької міськради укладали договори про виконання робіт і послуг за бюджетні кошти, частину грошей було переказано низці фіктивних підприємств для безпідставного формування ними податкового кредиту.

Надалі гроші розподіляли між посадовими особами органів виконавчої влади міськради.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням Державної фіскальної служби Дніпропетровської області. Кримінальне провадження порушено за ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в мерії Кривого Рогу проводила обшуки Фіскальна служба - у справі про розкрадання грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram