ГоловнаПолітика

Кабмін затвердив порядок переміщення товарів через лінію розмежування

Список дозволених продуктів будуть затверджувати пізніше.

Кабмін затвердив порядок переміщення товарів через лінію розмежування
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів на своєму засіданні в середу, 1 березня, затвердив порядок переміщення товарів через лінію розмежування з окремими районами Донецької і Луганської областей, які перебувають під контролем "ДНР" і "ЛНР".

"Порядок забезпечить переміщення товарів, - а не торгівлю, - в рамках підприємств, які забезпечують економічне зростання", - заявив на засіданні міністр із питань окупованих територій Вадим Черниш.

При цьому, за словами Черниша, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України і МЕРТ повинні в найкоротші терміни розробити перелік товарів, які будуть входити в цю категорію. "Це повинен бути мінімальний перелік товарів, і щоб він мав абсолютно критичне значення для підприємств ГМК, енергетики, теплопостачання України", - сказав, своєю чергою, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, в січні 2017 року громадські активісти організували торгову блокаду ОРДЛО. Дотепер учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції "Світланове" в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області та біля станції "Кривий Торець" у Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram