ГоловнаПолітика

У ЄС домовилися про лібералізацію візового режиму для України

Президент Порошенко привітав успішне завершення тріалогу.

У ЄС домовилися про лібералізацію візового режиму для України
Фото: Depositphotos\julia_berezovska

В Євросоюзі у вівторок відбулися тристоронні переговори між Єврокомісією, європейським Парламентом і Радою Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму для України.

Президент Петро Порошенко привітав успішне завершення тріалогу.

"Вітаю завершення тріалогу Рада - Єврокомісія - Європарламент щодо безвізового режиму з ЄС. Формальний, але важливий крок на шляху до довгоочікуваного в Україні рішення! Тепер слово за Європарламентом і Радою ЄС", - написав він у Twitter.

На цьому тижні в четвер це рішення має затвердити комітет постійних представників при Раді ЄС. Далі законодавчу резолюцію про безвізовий режим для України має проголосувати Європарламент і остаточно затвердити Рада ЄС.

Нагадаємо, 2 лютого Європарламент скасував візи для громадян Грузії. Спочатку Україна і Грузія мали отримати безвізовий режим разом, проте пізніше цей процес розділили.

Коли відбудеться голосування щодо України, наразі невідомо, але президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пообіцяв, що ЄС введе безвізовий режим для України до літа 2017 року.

У грудні минулого року в ЄС домовилися припиняти безвіз з третіми країнами на 9 місяців. Можливими передумовами для припинення дії безвізових режимів визначені невиконання зобов'язань третіх країн щодо угод про реадмісію, а також значне зростання безпекових ризиків для внутрішньої безпеки країн-членів у разі зростання кількості нелегальних мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram