ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що під час розгону Майдану грав у теніс і звинуватив своє оточення в інтригах

Президент-втікач дав інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel.

Янукович заявив, що під час розгону Майдану грав у теніс і звинуватив своє оточення в інтригах
Фото: rbc.ua

Колишній президент Віктор Янукович заявив, що не віддавав наказів розганяти Майдан взимку 2013 року і звинуватив своє тодішнє оточення в інтригах проти нього.

Про це він розповів в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, передає Deutsche Welle.

Спочатку на запитання про події в ніч на 30 листопада, коли силовики побили студентів, Янукович відповів звинуваченням на адресу "радикалів", які "провокували поліцію". Однак, потім він заявив, що за протестами стояв тодішній глава його адміністрації Сергій Льовочкін разом з бізнесменом Дмитром Фірташем, які за його спиною "стали режисерами Майдану".

Янукович також заявив, що нібито дізнався про зіткнення тільки наступного ранку під час гри в теніс, оскільки Льовочкін не відповідав на дзвінки.

Вкотре екс-президент заявив, що не відмовлявся від своєї посади.

"Я був в Україні, мене просто відрізали від ЗМІ, заблокували й полювали за мною по всій країні", - сказав він. Янукович також стверджує, що під час його втечі в Крим із Донецька, під Мелітополем його "начебто чекала сотня бойовиків з важкою зброєю, які повинні були зупинити його кортеж і всіх розстріляти". Однак його нібито заздалегідь попередили та правоохоронні органи України не змогли вчасно встановити місце перебування президента-втікача.

Кореспондент Der Spiegel зазначає, що під час розмови Янукович "неодноразово плутався і намагався уникати складних запитань".

Водночас він відверто розповів про своє особисте життя. Янукович розповів, що розлучився з дружиною Людмилою після 45 років подружнього життя. Зараз він живе в неофіційному шлюбі з сестрою своєї колишньої кухарки, разом з якою втік з України. Він також заявив, що фінансово його підтримує старший син.

Нагадаємо, раніше Янукович заявив, що не просив президента РФ Володимира Путіна вводити війська в Україну.

17 січня 2017 року Генеральна прокуратура отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну. На наступний день була опублікована копія документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram