ГоловнаПолітика

Замовника викрадення Гончаренка заарештовано

Йому відмовлено в праві виходу під заставу.

Замовника викрадення Гончаренка заарештовано
Фото: dumskaya.net

Приморський районний суд Одеси 25 лютого обрав запобіжний захід для замовника викрадення нардепа Олексія Гончеренка у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців без права виходу під заставу.

Про це пише місцеве видання "Думская".

Захист депутата Лиманської райради Олександра Кушнарьова, який постав перед судом, наполягає, що жодного викрадення він не планував. Але прокурор зазначив, що слідство має достатньо доказів провини підозрюваного.

Раніше цього дня було обрано запобіжний захід для двох можливих спільників Кушнарьова. Одного теж заарештували, а іншого відпустили під домашній арешт.

Усім трьом пред'явлено підозру за ч.1 ст.161 (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми релігійними переконаннями тощо), а також ч.3 ст.346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, в четвер правоохоронці заявили, що Гончаренка викрали невідомі. Пізніше з'ясувалося, що викрадення нардепа було інсценуванням СБУ, яку спецслужба влаштувала, щоб отримати докази проти замовника.

Замовником викрадення Гончаренка виявився депутат райради села Лиманське Олександр Кушнарьов - його син загинув 2 травня 2014 року в Одесі в Будинку профспілок в Одесі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram