ГоловнаПолітика

Мінекономіки передумало вводити санкції проти імпортерів зрідженого газу

СБУ не змогла довести причетність трейдерів до фінансування "ДНР" і "ЛНР".

Мінекономіки передумало вводити санкції проти імпортерів зрідженого газу
Фото: obozrevatel.ua

Мінекономрозвитку припинить дію санкцій проти 15 імпортерів паливно-мастильних матеріалів і їх контрагентів, повідомляють на сайті міністерства.

6 лютого Мінекономіки на підставі подання СБУ вирішило заборонити імпорт зрідженого газу найбільшим трейдерам. За даними спецслужби, кошти, перераховані імпортерами на адресу нерезидентів, зареєстрованих в «офшорних» юрисдикціях, частково використовувалися для фінансування "ДНР" і "ЛНР". Спеціальна санкція мала набути чинності 18 березня 2017 року.

Після звернень трейдерів, профільних асоціацій і ЗМІ міністерство звернулося до СБУ з проханням підтвердити позицію про доцільність продовження спеціальної санкції.

"23 лютого СБУ повідомила Мінекономрозвитку, що первинні дані про правопорушення, які здійснюють імпортери і їх контрагенти, доведено частково, а причетність суб'єктів господарювання до заподіяння шкоди інтересам України не доведено. На підставі цієї інформації СБУ Мінекономрозвитку пропонує скасувати дію спеціальної санкції щодо 15 імпортерів пально-мастильних матеріалів та їх контрагентів, а саме: ТОВ "НП-Трейдинг", ТОВ "Нафтопродукт-Трейдинг", ТОВ "Віолана-Тек", ТОВ "Логістик Системс Менеджмент", ТОВ "Галон-Груп", ТОВ "СВГ Плюс", ТОВ "Євростандарт Автогаз", ПП "Компанія "Надія", ПП "Олан", ПП "Род-Нік, West Trading&Marketing Oil, Corp, Restimpex System LLP, Tarone Trade LLP, Ameralda Trading Limited, Danier Holdings LLP.

Нагадаємо, нардеп Сергій Лещенко заявив, що дії СБУ спрямовані на розчищення ринку для виведення нового гравця, пов'язаного з Віктором Медведчуком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram