ГоловнаПолітика

Ще двох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" відправили на психіатричну експертизу

Родичі вважають це ще одним способом тиску на кримських татар.

Ще двох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" відправили на психіатричну експертизу
Фото: Портал Крымских Новостей

Ще двох фігурантів кримської "справи Хізб ут-Тахрір" Рустема Ісмаїлова і Айдера Саледінова відправили на проходження психіатричної експертизи. Про це 22 лютого повідомила дружина одного із затриманих Фатма Ісмаїлова, передає Крым.Реалии. "Не розумію, навіщо нормальних адекватних і порядних людей відправляють у заклад, де перебувають люди з важкими душевними проблемами. Я вважаю, що це ще один спосіб тиску на кримських татар і на всіх кримських мусульман", - зазначила Фатма Ісмаїлова.

Вона також не виключила, що в процесі проведення експертизи у затриманих можуть намагатися отримати потрібні обвинуваченню свідчення.

Водночас адвокат затриманого Оксана Залізняк стверджує, що отримання будь-яких свідчень під час експертизи виключене.

Раніше психіатричну експертизу проходили Муслім Алієв, Вадим Сірук, Енвер Бекіров, Емір-Усеін Куку, Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Ремзі Меметов та Енвер Мамутов.

12 жовтня в Криму були проведені обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримано п'ятьох кримських татар, яких звинувачують в участі у забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір": Рустема Ісмаїлова, Узаїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що зазнають несправедливих переслідувань в Росії. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих терористичними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram