ГоловнаПолітика

Порошенко побоюється агресії Путіна проти України через вибори в Росії

Війна може бути технологією залучення виборців, вважає президент.

Порошенко побоюється агресії Путіна проти України через вибори в Росії

Антиукраїнський курс користується підтримкою російських виборців, тому російська влада може піти на ескалацію агресії проти України, заявив президент Петро Порошенко.

"Безальтернативні президентські вибори в Росії, які відбудуться наступного року, вже зараз є додатковим аргументом для підвищеної бойової готовності Збройних сил України. Адже зрозуміло, що гра м'язами є головною виборчою технологією. Ворожий курс щодо України і всього зовнішнього світу користується, на мій жаль, підтримкою з боку російських виборців. Як казали колись, "народ і партія єдині", - сказав він під час оперативних зборів керівного складу Збройних сил.

За словами Порошенка, загроза повномасштабної агресії з боку Російської Федерації залишається.

"І ця загроза не тільки сочиться через неконтрольовані нами прикордонні ділянки на Донбасі, вона нависає по всій лінії кордону з Росією", - зазначив президент.

У безпосередній близькості до кордону з Україною розгорнуті підрозділи російських Збройних сил чисельністю близько 50 тис. осіб, заявив Порошенко.

"Близько 470 танків, понад 1,7 тис. бойових броньованих машин, близько 390 артилерійських систем і 220 систем залпового вогню, близько 490 бойових літаків, сотні вертольотів, 24 бойові кораблі. Росіяни створюють нові та розширюють і модернізують наявні бази, інші об'єкти військової інфраструктури", - зауважив він.

Нагадаємо, чергові вибори президента Росії пройдуть 11 березня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram