ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що не просив Путіна вводити війська в Україну

До Києва біглий екс-президент повертатися не збирається.

Янукович заявив, що не просив Путіна вводити війська в Україну
Виктор Янукович
Фото: http://ren.tv

Біглий екс-президент України Віктор Янукович повертатися не збирається, а вводити війська в Україну не просив. Про це він заявив під час прес-конференції в Москві, повідомляє Ліга.net.

"Я готовий дати всі свідчення слідчим, але пропозиція приїхати мені до Києва - що вона означає? Це якась, можна сказати, гра. Я їм не дав задоволення мене захопити або убити в той період часу, а зараз це просто фарс", - сказав він.

Янукович також повідомив, що зібрав вже три томи доказів про свою невинність.

"Я не просив вводити війська в Україну. Це не так. Влада намагається зараз мене звинуватити", - заявив він.

Нагадаємо, 17 січня 2017 року ГПУ отримала копію заяви Януковича з проханням ввести війська РФ в Україну. Наступного дня була опублікована копія документа.

"У зв'язку з цим (подіями на Майдані - ред.) звертаюся до президента Росії В. В. Путіна з проханням використовувати Збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення України", - йдеться в листі

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України долучила до звинувачення проти Януковича його лист до Путіна.

Януковичу інкриміновано те, що 1 березня 2014 року, перебуваючи на території РФ, він вчинив державну зраду, звернувшись з письмовою заявою до президента РФ з проханням використовувати російські війська на території України. Згодом це призвело до втрати Україною Криму та об'єктів державної власності на суму понад 1,080 трлн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram