ГоловнаПолітика

Порошенко застеріг Захід від угод з Росією за спиною в України

"Ніяких рішень про Україну без України".

Порошенко застеріг Захід від угод з Росією за спиною в України
Фото: twitter.com/stsegolko

Президент Петро Порошенко заявив, що українці відкинуть угоду між Росією і Заходом, якщо вона буде укладена без участі України.

"Ми ніколи не дозволимо комусь вирішувати нашу долю без нашої участі. Будь-які спроби будуть відвернені мільйонами українців, які вже продемонстрували бажання боротися за свою незалежність, ми захищаємо свою країну і меседж дуже простий: ніяких рішень про Україну без України. Всі подібні дії лише заохотять Росію .... Будь-яка угода з Путіним за спиною України тільки погіршить ситуацію. Будь-яку угоду за нашою спиною буде анульовано", - сказав він на панельній дискусії Мюнхенської конференції з безпеки.

Він закликав США і Євросоюз "продовжувати тиснути на Росію санкціями".

"Санкції потрібні саме для того, щоб змусити Росію виконувати мінський процес. Відмова від санкцій тільки розохотить російські апетити", - сказав Порошенко.

Президент звинуватив російського лідера Володимира Путіна в ненависті до України.

"Путін ненавидить Україну глибоко і щиро. Він заперечує унікальність української держави і народу. Він публічно проголошує, що Україна - частина Росії. Він не бачить місце для України на політичній карті Європи і хоче розфарбувати Україну в російські кольори. Але було б помилкою думати, що апетити Росії обмежені тільки Україною", - заявив голова держави.

Нагадаємо, в п'ятницю Порошенко поїхав на 53-ю Мюнхенську конференцію з питань безпеки для участі в дебатах "Майбутнє Заходу: падіння або повернення?". Також він проведе зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою, віце-президентом США Майком Пенсом, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram