ГоловнаПолітика

Країни G7 закликали припинити блокаду постачання вугілля на Донбасі

Владі України рекомендували провести енергетичну реформу.

Країни G7 закликали припинити блокаду постачання вугілля на Донбасі
Фото: yuzle.com

Посли країн Великої сімки (G7: Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) закликали припинити блокування лінії зіткнення на Донбасі, а український уряд - провести необхідні реформи для забезпечення енергетичної безпеки країни.

"Уряду необхідно модернізувати заводи і провести важливі реформи для забезпечення довгострокової безпеки енергопостачання країни", - йдеться в заяві послів країн G7, поширеній прес-службою посольства Італії в Україні в п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

Посли у своїй заяві також підкреслили, що блокада транспортного сполучення загрожує енергетичній безпеці мільйонів громадян, і закликали всіх залучених до блокування постачання вугілля з непідконтрольних Києву районів Донецької та Луганської областей розблокувати залізничні колії та автомобільні дороги для здійснення легальної торгівлі.

Також дипломати відзначили, що українській владі потрібно забезпечити прозору і законну систему постачання енергоресурсів, а також зміцнити впевненість суспільства в тому, що комунальні підприємства експлуатуються на благо суспільства.

Нагадаємо, напередодні США закликали не блокувати легальні перевезення товарів на Донбасі.

15 лютого Кабінет Міністрів увів надзвичайний стан на ринку енергетики, що передбачає застосування віялових відключень споживачів.

Проблеми в енергетиці пов'язані з тим, що на Донбасі перекрито три залізничні гілки. Це призвело до зупинки постачання антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram