ГоловнаПолітика

Суд відмовився призначити домашній арешт мера Вишгорода

Йому обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання прокуратури про домашній арешт мера Вишгорода Олексія Момота і замість цього обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Як повідомляє кореспондент агентства УНН із залу суду, термін запобіжного заходу діє на час досудового розслідування, тобто до 14 квітня.

Нагадаємо, 14 квітня 2016 року Момота затримали правоохоронці за підозрою в отриманні хабара в розмірі 200 тис. євро. За даними прокуратури, він разом зі спільниками вимагав від представника будівельної фірми 1 млн євро. Стосовно нього було порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням). Санкція статті - позбавлення волі на термін до 10 років з конфіскацією майна.

17 квітня того ж року Печерський райсуд Києва заарештував Момота на два місяці з можливістю внесення 5 млн гривень застави. Але вже наступного дня, 18 квітня, голова Вишгородської РДА Олександр Горган (зараз - голова Київської ОДА) повідомив, що заставу за Момота було внесено. За його словами, понад 2 млн грн внесла дружина народного депутата з депутатської групи "Воля народу" Ярослава Москаленка, більш ніж 1 млн - позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, 1 млн грн вніс Сергій Костирко (трест "ПівденАтомЕнергоБуд"), 15 тис. грн - "небайдужі жителі Вишгорода".

Через кілька місяців Момот через суд домігся також відновлення на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram