ГоловнаПолітика

Міністр екології звинуватив Держекоінспекцію в корупції

Семерак заявив, що у відомства є навіть власна яхта.

Міністр екології Остап Семерак заявив, що Держекоінспекція України займається корупцією, а не охороною навколишнього середовища.

Про це він повідомив у фейсбуці, коментуючи результати перевірки діяльності відомства за період з червня 2015 року по січень 2017 року.

"Я ознайомився з актами перевірки, і в мене поки що складається враження, що за цей період у ДЕІ замість займатися охороною навколишнього природного середовища, планомірно вибудовувалася корупційна піраміда, завдання якої - тиск на бізнес, вимагання та отримання хабарів. Уже 21 лютого всі матеріали перевірки будуть представлені на колегії Мінприроди і паралельно передані в правоохоронні органи. Перед урядом України буду ініціювати звільнення з посади керівника ДЕІ Заїки Андрія Миколайовича", - написав Семерак.

Він заявив, що в Держекоінспекції є навіть власна яхта - нібито пересувна лабораторія.

Нагадаємо, Державну екологічну інспекцію з травня 2015 року очолює Андрій Заїка.

Уже через кілька місяців після призначення Заїка отримав догану за те, що екоінспектори в Миколаївському та Одеському морських торговельних портах проводили несанкціоновані перевірки судів. А на початку січня 2017 року на прохання Семерака Кабінет Міністрів призначив службове розслідування щодо Заїки та відсторонив від посади.

Держекоінспекція забезпечує реалізацію державної політики щодо здійснення нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram