ГоловнаПолітика

Холодницький готовий зустрітися з Онищенком у Лондоні

Прокуратура не вважає плівки депутата доказом.

Холодницький готовий зустрітися з Онищенком у Лондоні
Фото: Макс Требухов

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький готовий особисто зустрітися з депутатом Верховної Ради Олександром Онищенком у Лондоні, щоб припинити "цирк" з плівками.

Про це Холодницький сказав журналістам у четвер.

За його словами, розмови прокурорів з Онищенком через інтернет поки ні до чого не привели. "Загальні фрази, що "я заносив", він говорить, а коли стоїть питання, кому, коли, де і яким чином - вже "не пам'ятаю", "треба подивитися", - сказав Холодницький.

Він також заявив, що поки Онищенко буде викидувати свої записи через ЗМІ, їх не можна буде долучити до матеріалів справи.

"Доказами, згідно з КПК, є документи та інші речі, оформлені відповідно до КПК. Просто самі по собі плівки - не доказ. Якщо вони будуть притягнуті згідно з процесуальним законом, якщо будуть складені протоколи, підтверджені експертизами, тоді це можуть бути докази. Поки що це записи невідомо кого і невідомо де. Ми не можемо визнати плівки, які містить сайт якогось видання, доказами в справі просто так", - сказав Холодницький.

"Я ж не піду в суд із посиланням і не скажу: суддя, ось лінк - зайди, почитай", - пожартував прокурор.

Він наголосив, що "навіть готовий сам із ним зустрітися в Лондоні", щоб отримати записи.

При цьому Холодницький висловив думку, що Онищенко просто відволікає увагу громадськості від кримінальної справи, яку порушено проти нього самого.

Нагадаємо, проти Онищенка порушено справу за статтею "розкрадання держмайна в особливо великих розмірах". За даними правоохоронців, з січня 2013 року по січень 2016 року службові особи низки підприємств, у тому числі компанії "Укргазвидобування" за сприяння Онищенка, отримували державні кошти шляхом продажу газу внутрішнього видобутку за заниженою ціною. Ці дії завдали збитків державі на суму близько 3 млрд гривень. Рада дала згоду на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання та арешт, перед цим він виїхав з України. Крім того, депутата підозрюють у зраді та підготовці дестабілізації ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram