ГоловнаПолітика

США створюють центр ведення інформвійни проти Росії

На контрпропаганду виділено $160 млн.

США створюють центр ведення інформвійни проти Росії
Фото: topwar.ru

У США створюється новий центр для ведення інформаційної війни проти Росії, пише видання Daily Beast.

У статті йдеться про те, як у Вашингтоні планують реалізувати "двопартійну ініціативу, висунуту сенаторами Робом Портманом і Крісом Мерфі", для пропагандистської протидії РФ.

Відповідний законопроект республіканець Портман і демократ Мерфі внесли ще в березні минулого року. Зараз, за даними Daily Beast, на реалізацію їхніх планів протягом найближчих двох років уже виділено $160 млн. Якщо буде прийнято законопроект про санкції проти Росії, внесений минулого місяця ще однією двопартійною парою - сенаторами Джоном Маккейном і Беном Кардіном, - ця сума зросте ще на $100 млн.

Відповідно до публікації, працювати проти Росії передбачають через "маловідому міжвідомчу установу під дахом Держдепартаменту США під назвою "Центр глобальної взаємодії" (Global Engagement Center, GEC)". Цей центр спочатку створювали за адміністрації Барака Обами для протидії пропаганді ІДІЛ. Тепер же сферу його діяльності передбачають поширити на "державних гравців, маючи на увазі Росію як головного антагоніста". Робота повинна початися вже "пізніше цього року". За даними сенатора Мерфі, спочатку, за контртерористичної спрямованості цього центру, на його фінансування планувалося виділяти лише $5 млн на рік.

Американські сенатори-автори ідеї вважають, що GEC буде працювати, виділяючи гранти низці незалежних організацій, які будуть докладати зусиль до боротьби з неправдивою інформацією, що розповсюджується Росією про Україну. Відповідно до публікації, американці готові будуть взяти на утримання, зокрема, проукраїнські сайти Bellingcat і StopFake.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram