ГоловнаПолітика

Порошенко і Трамп обговорили ситуацію на Донбасі і виступили за негайне припинення вогню

Порошенко висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською адміністрацією.

Порошенко і Трамп обговорили ситуацію на Донбасі і виступили за негайне припинення вогню
Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, під час якої вони обговорили ситуацію на Донбасі і виступили за негайне припинення вогню.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав прес-секретар Президента Святослав Цеголко.

"Особливу увагу було приділено врегулюванню ситуації на Донбасі і досягненню миру політико-дипломатичним шляхом. Сторони висловили глибоку стурбованість через ескалацію напруженості і погіршення гуманітарної ситуації, перш за все в районі Авдіївки. Вони наголосили на нагальній необхідності встановлення режиму повного припинення вогню", - написав він.

Під час розмови Порошенко привітав Трампа з інавгурацією на посаді президента США і висловився за активізацію діалогу на всіх рівнях з новою американською адміністрацією.

"Співрозмовники обговорили питання зміцнення стратегічного партнерства між Україною і США. Президент України подякував голові Білого дому за тверду підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Петро Порошенко висловився за активізацію економічних і ділових зв'язків, які будуть сприяти створенню нових робочих місць та зростанню добробуту громадян обох країн", - написав Цеголко.

Також, за його словами, під час розмови було обговорено майбутній візит Порошенка в Вашингтон, для підготовки якого в США поїде міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Як повідомлялося раніше, Порошенко має намір провести зустрічі з представниками Адміністрації Президента США під час Мюнхенської конференції з безпеки 17-19 лютого в Німеччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram