>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Україна отримала медаль ОІ-2012 через дискваліфікацію російських легкоатлеток

Збірна Ямайки перемістилася з 3-го місця на 2-ге, а збірна України - на 3-тє.

Україна отримала медаль ОІ-2012 через дискваліфікацію російських легкоатлеток

Міжнародний олімпійський комітет присудив бронзові медалі українській збірній з легкої атлетики в естафеті 4 по 400 м на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні у зв'язку з дискваліфікацією збірної Росії за застосування допінгу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МОК.

Зокрема, збірну Росії позбавили срібної медалі. У зв'язку з цим, збірна Ямайки перемістилася з третього місця на друге, а збірна України з четвертого на третє.

До складу української збірної з легкої атлетики на Олімпіаді 2012 року входили Аліна Логвиненко, Ольга Земляк, Ганна Ярощук та Наталія Пигида.

У Мінспорту повідомили, що досягли домовленості з Міністерством фінансів про те, що спортсменкам будуть виплачені премії, передбачені чинною постановою "Про встановлення винагород спортсменам України - чемпіонам, призерам Олімпійських ігор та їхнім тренерам". Згідно з нею, бронзові призери Олімпіади отримають по $55 тис. доларів за курсом НБУ на момент виплати.

Крім того, спортсменки і їхні тренери можуть розраховувати на преміальні а також на отримання щомісячної президентської стипендії в сумі 10 тис. гривень.

Нагадаємо, в грудні минулого року російські чиновники вперше визнали, що в країні існувала система прийому допінгу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram