ГоловнаСвіт

Білорусь готується вийти з ЄАЕС, ОДКБ і союзної держави, - ЗМІ

Путін і Лукашенко проведуть окремі переговори перед початком засідання Вищої державної ради Союзної держави Росії і Білорусі.

Білорусь готується вийти з ЄАЕС, ОДКБ і союзної держави, - ЗМІ
Фото: www.profi-forex.org

Білорусь готується вийти з Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), ОДКБ і, можливо, Союзної держави Росії і Білорусі.

Про це повідомляє російське ИА REGNUM з посиланням на джерело.

"У Москві з розумінням ставляться до бажання влади республіки бути незалежною державою за аналогією з "братньою Україною". У зв'язку із цим, як зазначило джерело ІА REGNUM, в Москві не будуть робити гучних заяв про підготовку Мінська до виходу з Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), ОДКБ і, можливо, Союзної держави Росії і Білорусі... Якщо керівництво Білорусі вирішило піти таким шляхом, шляхом виходу на стежку "економічної війни", то ніяких питань ця стратегія розвитку білоруської держави викликати не буде. Питання полягатиме тільки в одному - наскільки ця політична лінія білоруського керівництва відповідатиме національно-державним інтересам білоруського народу", - вказується в публікації.

Як зазначило джерело агентства, "за будь-якого розвитку подій білоруський народ завжди буде вважатися братнім, незалежно від політики центрального керівництва".

Як пишуть "Известия" з посиланням на прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, Путін і Лукашенко проведуть окремі переговори перед початком засідання Вищої державної ради Союзної держави Росії і Білорусі.

"Дмитро Пєсков підтвердив, що така зустріч планується, а в її порядку денному стоїть питання енергетичної співпраці двох країн", - пише видання. Втім, точна дата засідання поки що не узгоджена. Москва як приймаюча сторона запропонувала провести його 9 лютого, але Мінськ ще не подав свого підтвердження.

Як повідомляли напередодні, Росія ввела режим прикордонної зони на кордоні з Білоруссю. Це розпорядження голови ФСБ РФ Олександра Бортнікова. Офіційно рішення пояснюють тим, що президент Олександр Лукашенко встановив безвізовий в'їзд до Білорусі для громадян 80 країн.

Як сказав ТАСС президент фонду "Міграція XXI століття" В'ячеслав Поставнін, цей захід "дійсно допоможе посилити контроль за нелегальними мігрантами".

Нагадаємо, на початку січня Білорусь відкрила п'ятиденний безвізовий в'їзд у країну для громадян 80 держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram