ГоловнаСвіт

Трамп посварився з прем'єр-міністром Австралії під час телефонної розмови

Приводом стала угода про біженців.

Трамп посварився з прем'єр-міністром Австралії під час телефонної розмови
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл посварилися під час телефонної розмови, яка відбулася ввечері 29 січня (за часом Вашингтона).

Про це пише The Washington Post.

За даними видання, приводом для сварки стала угода, в рамках якої США взяли на себе зобов'язання прийняти 1250 мігрантів, які перебувають в австралійському розподільчому центрі. "Це найгірша угода в історії", - нібито заявив президент США Тернбуллу.

Розмова з прем'єр-міністром Австралії була для Трампа п'ятою за день, до цього він устиг поговорити з прем'єром Японії, канцлером Німеччини, президентами Росії і Франції. Дзвінок мав тривати близько години, але Трамп поклав трубку вже через 25 хвилин. Якоїсь миті президент США навіть сказав, що це була "найгірша розмова за день".

Трамп поскаржився, що угода з Австралією "вб'є його" в політичному сенсі. На його думку, серед біженців, яких Австралія хоче відправити у США, можуть бути "такі бостонські терористи", згадавши таким чином про теракт на марафоні в Бостоні 15 квітня 2013 року.

Джерела в австралійському уряді Sky News стверджують, що Трамп кричав під час розмови з Тернбуллом.

Водночас ABC News пише, що Тернбулл відмовився коментувати повідомлення про складні переговори з Трампом. "Я не буду обговорювати ці повідомлення про розмову. Можу запевнити, що відносини між нашими країнами такі самі дружні", - сказав він.

За даними ЗМІ, під час деяких попередніх дзвінків Трамп теж поводився так, зокрема під час розмови з президентом Мексики. Але відмінність полягає в тому, що Австралія - один з найвірніших і найнадійніших союзників США. Країни діляться даними розвідки, надають дипломатичну підтримку одна одній і навіть воювали разом, в тому числі в Іраку й Афганістані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram