ГоловнаСвіт

МЗС Британії закликало припинити бойові дії в районі Авдіївки

Джонсон запевнив Україну у підтримці в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність.

МЗС Британії закликало припинити бойові дії в районі Авдіївки

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон висловив стурбованість у зв'язку з погіршенням гуманітарної ситуації через ескалацію бойових дій в Авдіївці і закликав до негайного відновлення режиму припинення вогню на сході України.

Про це повідомляється в прес-релізі МЗС Великобританії.

"Останніми днями спостерігається значне збільшення бойових дій на Донбасі, зокрема, в районі Авдіївки, де оголошено надзвичайний стан. Ми бачили велику кількість жертв, гуманітарна ситуація різко погіршилася. Цивільні особи залишилися без води, електрики та опалення в той час, коли зовнішня температура становить до -20 градусів", - сказав Джонсон.

Глава МЗС зазначив, що безпосереднім пріоритетом повинна стати безпека і повне стійке припинення вогню, згідно з положеннями мінських угод. Джонсон закликав всі сторони виявити стриманість і сприяти проведенню ремонтних робіт з відновлення життєво важливих комунальних послуг та наданню допомоги вразливим групам населення.

"Санкції проти Росії не можуть бути зняті до тих пір, не будуть виконані мінські домовленості. Великобританія продовжує повністю підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність", - йдеться в заяві МЗС.

Нагадаємо, російсько-окупаційні війська штурмують Авдіївку з неділі. У ніч на вівторок місто обстріляли з "Градів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram