ГоловнаПолітика

Авдіївський коксохім знеструмлено через бої

У місті, мабуть, перебита остання лінія електропостачання.

Авдіївський коксохім знеструмлено через бої
Фото: facebook.com/musa.magomedov.311

Авдіївський коксохімічний завод у понеділок увечері знеструмлено, повідомив генеральний директор заводу в фейсбуці.

"Тільки що відбили останнє введення. Завод знеструмлено. Починаємо консервацію", - написав Магомедов.

Раніше в понеділок голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що Авдіївку зараз живить тільки одна лінія електропостачання з чотирьох.

"Фактично сьогодні є тільки одна лінія живлення, вона йде на коксохім і Донецьку фільтрувальну станцію. Місто без електроенергії. Завдяки коксохіму ми постачаємо тепло, воно доходить в 9-поверхівках до 6-7 поверхів, в 14-поверхівки ставимо насоси", - розповів Жебрівський в ефірі телеканалу 112.

"Якщо переб'ють цю лінію, загроза для життя досить серйозна для мешканців", - додав чиновник.

У неділю, 29 січня, дві групи бойовиків намагалися штурмувати промзону Авдіївки. За даними штабу, під час обстрілу загинули п'ятеро українських бійців.  Також були поранені троє мирних мешканців, а пізніше стало відомо, що під час обстрілів Авдіївка була знеструмлена. Вранці в понеділок штурм відновився. З початку доби на Донбасі загинули троє військових, 17 отримали поранення і ще троє травмовані.

ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (АКХЗ) - найбільше в Європі високотехнологічне коксохімічне підприємство. На заводі випускається 31 вид продукції, основною продукцією заводу є доменний кокс, пек електродний, сирий бензол. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram