ГоловнаПолітика

Кремль з вересня блокує питання звільнення заручників, - Геращенко

РФ розцінює заручників як "козир в торгах за зняття санкцій".

Кремль з вересня блокує питання звільнення заручників, - Геращенко
Ирина Геращенко
Фото: Iryna Gerashchenko

Представник України в Тристоронній контактній групі, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що Кремль заблокував питання звільнення заручників і реалізації Мінських домовленостей у зв'язку з очікуваннями домогтися лояльніших угод з новою адміністрацією США та урядами низки країн Європи.

"Мета Москви - це не підкорення шахтарського краю, а вся Україна, і тому, що Кремль відверто чекав, що нова адміністрація США може бути лояльнішою. А ще Кремль очікує, що 2017 принесе лояльніші уряди в низці європейських країн. Саме тому з вересня фактично заблоковане питання звільнення заручників", - написала вона в своєму Facebook.

Геращенко додала, що РФ розцінює заручників як "козир в торгах за зняття санкцій". "Мова йде і про політв'язнів в РФ і про заручників на окупованих територіях. Погано, що світ дозволяє Кремлю, який понад два роки незаконно утримує українців, використовувати заручників як елемент торгу", - додала вона.

Також Геращенко відзначила важливість позиції країн ЄС щодо збереження санкцій проти Росії до повного виконання мінських угод.

"У цьому контексті дуже важлива солідарна позиція країн ЄС, вже висловлена лідерами Німеччини, Франції, Великобританії, що санкції повинні тривати до повного виконання мінських угод, тобто до повернення Україною контролю над кордоном. А питання безпеки і гуманітарні питання повинні бути першочерговими", - підкреслила вона.

Нагадаємо, що станом на 28.11.2016 в полоні бойовиків перебуває 110 осіб, вважаються зниклими безвісти в районі проведення АТО - 490 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram